Titel:

The role of LED in improving nutrient quality of fruits and vegetables stored in household refrigerators

Autor/in:

Ghufran Ahmed

Kurzfassung:

Licht emittierende Dioden (LED) sind Halbleiterdioden, die Licht durch Elektro­lumines­zenz erzeugen können. Aufgrund ihrer einzigartigen Eigenschaften werden sie in Ge­wächshäusern für die Pflanzenproduktion und das Nacherntemanagement verwendet. Außerdem zeigen Studien, dass LED eine sehr positive Wirkung auf die Entwicklung von bioaktiven Verbindungen wie z. B. lösliche Zucker, Stärke, Vita­min C, lösliches Protein und Polyphenol haben können. Der vorliegende Beitrag beschreibt die positive Wirkung von LED speziell in Gemüse- und Obstabteilen von Haushaltskühlgeräten.

Schlüsselworte:

Licht emittierende Diode, LED, Kühlgerät, Haushalt, Landwirt­schaft, Vitamin C

Title:

The role of LED in improving nutrient quality of fruits and vegetables stored in household refrigerators

Abstract:

Light emitting diodes (LED) are semiconductor diodes, which are capable of pro­ducing light through electroluminescence. Because of their unique properties, greenhouses use LED for crop production and post-harvest management practise. In addition, studies show that LED have very positive effects on the development of bioactive compounds such as soluble sugars, starch, vitamin C, soluble protein, and polyphenol. Studies show that the vitamin C and polyphenol content increases in vegetables and fruits that are stored in refrigerator compartments equipped with LED. This paper highlights the beneficial effect of LED equipped in the vegetables and fruits compartments of household refrigerators.

Keywords:

Light emitting diode, LED, refrigerator, household, agriculture, vitamin C

DOI:

10.23782/HUW_13_2018